Levende liv

Underveis

Samarbeid og kurs:

Jeg og min Gestaltkollega Liv Aagaard holdt like før sommeren foredrag for Best Helse Nordstrand om Gestaltterapi. De er mange ulike personer med ulike bakgrunner, som fysioterapi, leger, kiropraktor, osteopater, psykolog, coach etc. Det er flott at vi kan lære mer av og om hverandre. Vi holder gjerne flere foredrag, enten om Gestaltterapi, eller et tema. (Angst, relasjoner, kommunikasjon, sorg, kriser etc.)

I parterapi har jeg veldig god erfaring med å jobbe sammen med en annen terapeut. Det er en effektiv, reflekterende og dynamisk måte å jobbe på. Jeg jobber både sammen med Liv Aagaard, og med Psykolog Gry Andresen.

Sammen med Gry kommer jeg også til å jobbe med familier.

Jeg har mange kursideer i hodet, og vil jobbe framover for å få konkretisert et par av disse sammen med en av mine kollegaer.

Har du selv behov av et kurs, gi meg gjerne beskjed. Eller kunne din arbeidsplass ønske seg et foredrag eller kurs. Da er det bare å ta kontakt. (Har hatt foredrag om motivasjon, salg, teambuilding, den vanskelige samtalen, hvordan få en coachende lederstil, krisehåndtering, møteledelse etc. )

 

VELKOMMEN I TERAPI ELLER VEILEDNING

therapy

Terapi praksisen min er pågående hele tiden. Jeg har nå noe ledig kapasitet. Så trenger du en «pep talk», støtte, få flere perspektiver, bli bedre kjent med deg selv, ta et vanskelig valg, se flere muligheter, forstå deg selv bedre, utfordre deg, få bekreftelser, få inspirasjon, bevisstgjøre deg, komme et steg videre, komme ut av noe, få flere verktøy, eller du kjenner en som trenger hjelp og støtte så ta kontakt. Ring meg, send sms eller mail. Jeg vet at mange går lenge med behovet om hjelp, men kvier seg lenge. Sett deg selv øverst på lista og ta deg selv på alvor. Jeg har jobbet med individualklienter i 12 år. Gå gjerne inn på min hjemmeside og les mer, eller les referanser der.

Du er hjertelig velkommen.

Klem fra meg

rylander.siw@vikenfiber.no

93425244

http://www.siwrylander.no

Stadig nye kursdatoer for kurs i førstehjelp mot selvmord. Gå inn på min kursside og les, og meld deg på eller meld din interesse på mail: rylander.siw@vikenfiber.no

 

 

Selvmordsforebygging

Høsten 2012 tok jeg kursleder kurs i førstehjelp mot selvmord. Jeg har etter det holdt 5 slike kurs. Og det blir flere. Neste kurs er 12. og 13. septemer 2013 i Bærum, på Wøyen gård. Dette kurset holdes av Camilla Weedon og meg. Begge er gestaltterapeuter, og kurset er da godkjent som PFO (Profesjonell faglig oppfølging, 14 timer). 

VIVAT er et undervisningsprogram, og er et av Helsedirektoratets selvmordsforebyggende tiltak. Årlig tar over 500 mennesker sitt eget liv i Norge. Kurset Førstehjelp mot selvmord er et intensivt, tverrfaglig kurs over to dager. Det gir deltagerne trygghet og kompetanse i å møte mennesker med selvmordstanker. Kurset retter seg mot alle som møter selvmordsnære mennesker i jobb og privat. Dette inkluderer politi, ambulansepersonell, leger, lærere, vaktselskap, terapeuter, rådgivere, personalansvarlige, idrettstrenere, kirkelig ansatte, sosial- og helsearbeidere og andre frivillige hjelpere. Utdanning og trening i førstehjelp ved selvmordsfare øker mulighete for å forstå signalene og yte livreddende førstehjelp.

På kurset lærer du å:

– Bli mer lydhør overfor personer i selvmordsfare

– stille direkte spørsmål om selvmordstanker

– hjelpe personer i selvmordsfare til å snakke om det som er vanskelig

– gjøre en vurdering av selvmordsfaren

– lager og iverksette en plan, hvor målet er å berge liv

– bruke lokale ressurser i krisehjelp

Ønsker du å være med på et slikt kurs, kan du sende meg en mail.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s