Levende liv

Levende liv

Livet er ingen dans på roser hver dag. Og det er normalt! Vi har ord som beskriver vanskelige følelser, derfor er det også meningen vi skal ha disse følelsene som en del av et liv. Jeg tror på kontraster i livet. Gode dager, vonde dager og ”akkurat passe” dager. Det er naturlig å ønske å etterstrebe de gode dagene selvfølgelig. Og det gjør jeg også. Men tror likevel det er viktig å akseptere de mer kjipe dagene uten å få panikk. Det er når man er som fastfrosset i de vonde dagene over lengre tid at man trenger hjelp fra profesjonelle, eller utenforstående, eller venner og familie om det fungerer. Når man har et uheldig mønster, eller et mål som etterstrebes som du ikke klarer å nå, kan det også være berikende og fruktbart å få en annens perspektiv.

Men å tro at livet bare vil smile, tror jeg ikke på. Av motgang blir man sterk heter det. Det har jeg erfart og også sett. Det er nedturene i livet mitt, og andre menneskers historier som har gjort meg ydmyk til andre menneskers opplevelser.  Det vil jeg påstå gjør meg til et bedre medmenneske.

Nedturer er nødvendig for å vite hva som er oppturer. Trenger noe å sammenligne med. Det er naturlig at livet er dynamisk og kjennes!

Vi hører ofte at smaken av lykke smaker sterkere og bedre om man har opplevd motgang på veien. Mestringsfølelsen og dermed også selvtillit øker om man overvinner hindre i livet, enn om man bare lett flyter på bølgene.

Og tenk deg hvilken energi det kan ligge i redsel eller frustrasjon. Så lenge den ikke blir hemmende kan den gi deg kraft og styrke til å komme et nytt skritt videre i ditt liv. Den kan gi deg et engasjement som fører deg til et nytt sted.

Men mellom alle berg og daler tror jeg også på ro. De helt vanlige dagene, som ikke gjør at du hverken hyler av glede eller sorg. De dagene som bare er helt alminnelige med dine rutiner og gjøremål, som ikke gir deg ekstra puls. Men bare automatikk, ro og balanse i kropp og sjel. I lengden kan det bli kjedelig for noen, mens andre vil bare bli i det. Jeg selv trenger til tider å pushe meg selv. Det blir som det ekstra krydderet i maten, som gjør hele retten ekstra god og spennende.

Vi er alle forskjellige, og skal være glade for det. Samfunnet vårt krever forskjellighet for å  skape dynamikk og framdrift.

Det jeg ønsker å gi deg i mine blogginnlegg er bekreftelser, nye perspektiver, læring, inspirasjon, trøst og historier du kan kjenne deg igjen i for å gi deg følelsen av å ikke være alene, og følelsen av håp. Jeg vil skrive om gode opplevelser og de vanskelige. Og jeg vil dele min kunnskap med deg – den kunnskapen jeg har fått gjennom 10 års studier om mennesker og 16 års erfaring i jobb med barn, voksne, par, grupper og organisasjoner.

3 tanker om “Levende liv

  1. Hurra Siw – så bra skrevet! Glad og takknemlig for at du finnes! Julehilsen fra Reidun

  2. Hei 🙂
    Du har fått deg en fast blogg leser 🙂
    Tommel opp for deg!

    Hilsen Elisabeth

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s