Levende liv

Min tomhet idag

Legg igjen en kommentar

Nå har jeg sikkert 15 halve artikler/innlegg  liggende. I dag føles det tomt. Helt tomt i hodet. Og jeg blir misfornøyd med alle setninger jeg prøver meg på. Det er en ubehagelig følelse. Jeg kjenner den igjen. Den kommer i ulike situasjoner, og er like ekkel hver gang.

Krav

Det kjennes i dag ut som en dag jeg kan sitte rett opp og ned og bare stirre på veggen, eller ut i lufta. Kanskje lese, eller se på noe underholdene på TV. Noe som ikke krever noe av meg. Er det krav det handler om? Jeg orker ikke å gjøre så mye. Vet ikke om jeg orker å tenke så mye heller. Men jeg må. Jeg har ikke noe valg med enkelte gjøremål i dag. Jeg må prestere, gjøre mitt beste. Det er det som forventes, og det som er avtalen. Det er de rette kravene til meg. Jeg vet det. Men det er en kamp. Om jeg bare kunne sove denne dagen, eller være helt for meg selv. Lulle meg inn i egen tomhet, egen kravløshet. Og bare vente det ut. For jeg vet at jeg fylles på ny med både energi, glede, idèer og fullt hode. Men slik er det ikke i dag. Kan jeg klare å akseptere det?

Ligner ikke meg selv

Det er slik jeg er iblant, men likevel så sjelden at jeg ikke helt kjenner meg igjen. Jeg ser raskere begrensinger enn muligheter. Stemmen min blir mer avvisende og streng enn jeg mener å være. Det er som denne ”tilstanden” sitter dypt inne i kroppen. Det er instinktene mine, hormonene eller noe. Hvertfall ikke hodet og fornuft. Det har tatt en dag fri. Jeg må klare meg med følelser og kropp. Jeg får gjøre så godt jeg kan. For jeg kan love deg at jeg har prøvd å koble på alt som pleier å virke. Jeg prøver å tvinge meg til å bruke hodet på samme måte som ellers, men det er altså ute av drift. Akkurat som andre tekniske duppeditter kollapser iblant…

Vet ikke om jeg kan nyte dagen med følelser og kropp heller, for når jeg kjenner etter er nok følelsene også litt frynsete i dag. Litt skjøre vil jeg si. Vet nå ikke om jeg tørr å kjenne så nøye etter på kroppen.

Holder ut og ser framover

Jeg må bare følge dagens plan og satse på bedre kobling mellom delene i meg i morgen. Jeg må rett og slett holde ut, og jeg har lært en ting på slike dager. Ingen store avgjørelser skal tas. De kan bli litt vel drastiske, og angres på i ettertid. Så dukker det opp viktige valg, må de ligge litt på vent. Har nemlig mange ganger hatt lyst på enveis billett til andre siden av jorda på slike dager. Tror ikke jeg hadde følt meg veldig kul og hyggelig i morgen da. Så det er en avgjørelse jeg har tatt når hodet har vært på plass. Og jeg har det som en ordre til meg selv på slike dager. Det har fungert bra! Det er ikke så lett når alle mine gode råd ikke fungerer på meg selv. Men slik er det akkurat nå.

Ønsker deg en god dagJ

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s